Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2012 22:53 - 5 юли- клонирането или иначе казано пътят към безсмъртието.
Автор: hopfen Категория: Хоби   
Прочетен: 2631 Коментари: 4 Гласове:
25

Последна промяна: 14.07.2012 08:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Стоим си ние, ей така,  в кръчмето попийваме си и бърборим сладко, сладко за този  5 юли, за тази велика дата .

Ами, че кво излиза сега, пиячката става без ограничение, концентрата на макс, за цигарите няма да говорим, стига да ти е широка устата може и по пет да ги павкаш наведнъж. Яж, пий и пуши наволя, без ограничение и притеснение за черен, бял дроб, бъбреци или сърце. Всичките тези „части” можеш да си ги намериш само на две преки от кръчмата в клиниката-инкубатор зад завоя. Там на системи са включили две три тела, направени почти като под индигото ,като твоето, не,  какво говоря сто на сто си ти, 1:1. Цял целеничък можеш да се подмениш, направо чисто нов да станеш и всичко това благодарение на Робърт Бригс и Томас Кинг. Тия двама гении за първи път през 1952, правят малката, голяма крачка към безсмъртието като успяват да клонират жаба чрез трансфер на ядра от соматични клетки.

Абсолютно същия метод е използван за клонирането на първия бозайник. Резултатът от това свещенодействие се пръква на бял свят точно на 5 юли 1996 г. без съдействието на Главния Пастир проблейва овчицата Доли . Държавици като Франция, Великобритания, Япония, Корея започват с бясна скорост да работят по въпроса. Е, разбира се има и ответна реакция, ожесточени спорове дебати, ама на кой му пука, че извземаме функциите на Бог, голяма работа, Той самия ни е подписал разрешението казвайки, че дава пълна свобода на волята човешка, нека сега Той да му мисли.

 Споровете  за и против продължават нескончаемо и няма изгледи да спрат...

  Клонирането на цяло блато с жаби без глави през 1997 г събуди страховете, разгори страстите в тази посока и роди теорията, известна като "научен фашизъм", "фабриката за органи" или „пръстът на Дявола” . Според  нея клонинг се създава с единствената функция да бъде превърнат в донор на органи. Запасните клонинги ще се създават без главен мозък. Според научните изследвания в главния мозък се намира съзнанието и там се и определят душевните качества на човек. Но дори и така, не съществува стопроцентова гаранция, че клонингът няма да чувства или да изпитва болка, а ще се намира в състояние близко до това при клиничната смърт. А кой е всъщност той, двойникът? Само набор от нови органи или самостоятелна личност? На този въпрос едва ли има учен по света, който да може да отговори.

Но категорично се е взело решение новите клонинги да бъдат без глави, а не че сега като ги имаме ги ползваме по предназначение, но за всеки случай, знае ли човек какво може да му хрумне на клонинга.. Също така веднага решаваме проблема с шапката и дилемата носил ли е шапка, значи е имал глава. Така няма глава, няма шапка , няма проблем. Тогава от  снимката на която е един виден наш съблогер, ще е напълно излишна шапката с голямата периферия, ама това е друга тема.

Световната организация за интелектуалната собственост (СОИС) при ООН дава на института Розлин в Шотландия  изключителното право да клонира всички живи организми (без да изключва и хората). Правата на института важат до 2017 г.

В кръчмата също се разгоряха дебати относно клонирането, но те бяха насочени по скоро в някои други плоскосни, като например възможноли е да бъде присаден втори черен дроб с увеличена „мощност”. Повод за това беше съобщение на ЛС от Черния дроб до Мозъка по време на песента „Градил Илия килия”
- „ Моляте намали това градене вече, че едвам смогвам да разграждам”
Както винаги последна дума по въпроса имаше бай Гроздан, според него: "Клонирането е единствения способ за две неща- да се видиш в действителност,какво представляваш от страни и второто- да предадеш наследството на самия себе си"
През цялото време само Мишо не взе участие в лютата дискусия, седеше в ъгала и яко се наливаше. Запитахме го вкупом : " Какво става с теб, бе човек, да се удавиш ли искаш" А той отговори: "Имам огромен проблем..."
-  "А така както се наливаш ще го решиш ли?"
-  "Ннняма ннно поннне ще го зззабравя!"-изфъфли той.
-  "Докато не си го забравил,  кажи какъв ти е проблема?"
- "Алкохолик съм"

За тези, които от време навреме си забравят проблемите:
Наздраве!












Гласувай:
26



1. malchaniaotnadejda7 - Лошо! Много лошо ...
05.07.2012 23:55
Кошмарен сън. Дано се събудим! Поздрави!
цитирай
2. hopfen - Лошото е, че този сън премина
06.07.2012 08:00
malchaniaotnadejda7 написа:
Кошмарен сън. Дано се събудим! Поздрави!

в действителността, дано човешкия разум надделее в крайна сметка!
Наздраве!
цитирай
3. ka4ak - Според мен,вече има изтрезняване!Обявиха 6 юли,за деня на ЦЕЛУВКАТА!:)))
06.07.2012 14:41
наЗДРАВЕ!:)))
цитирай
4. kundalini - :))))
20.07.2012 23:08
Всъщност има къде къде по-интересен начин да се "видиш отстрани" :))) понякога в клонинга ти има подобрения, понякога -обратното, но винаги си струва!:)))

Колкото до нерешеният проблем на Вашия приятел - почти никога един голям проблем не идва сам:)))) често идват по много и така не ти остава нищо друго освен да ги решаваш:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hopfen
Категория: Хоби
Прочетен: 620324
Постинги: 94
Коментари: 1551
Гласове: 6801
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930