Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 01:37 - 77 начина за отваряне на бира!
Автор: hopfen Категория: Хоби   
Прочетен: 1584 Коментари: 3 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Биричката и винцето са препоръчителни за сърдечно- съдовата система.Най-основното им свойство при употреба е това, че предотвратяват съсирването на кръвта. Този факт е потвърден от редица научни изследвания, експерименти и  проучвания в нази насока- където наплива от желаещи готови да се подложат на тези експерименти е бил огромен!
При хора, които изобщо не пият алкохол, рискът от инсулт е с 30% по-висок, отколкото при тези, които обичат да си пийват биричка и винце.
Бирата лекува язвата на стомаха. Хмелът и високото съдържание на витамин В успокояват стомашните нерви. Намалява се свръхпроизводството на стомашна киселина, предизвикано от стрес.
Когато човек усети, че започва да се разболява, той може да започне да пие бира в по-големи количества. Алкохолът повишава съпротивителните сили на човешкия организъм и болестта не настъпва или протича в по-слаба форма.


Пийте с удоволствие и ... лична отговорност, че и други жадни има:)
Много важно е да се знае, че не бройката а качеството на напитката са залога за успех. Някои продължават да бъркат числовите понятия една бира с една каса, което води от своя страна до различни
недоразумения.

Ето едно експертно мнение по дадената тема от:

Д-р Ваня Шипочлиева
главен експерт при
Националния център
по обществено здраве

Факти
Някои диетолози я наричат "течен хляб" заради богатия й състав. Напитката съдържа от 3 до 6% алкохол, близо 0,5 на сто въглероден двуокис, 80-90% вода. Чрез своите алкохолни съединения, горчиви вещества и органични киселини бирата възбужда храносмилателните органи, успокоява нервната система и влияе благоприятно върху кръвоносните съдове. Освобождаващият се от пивото въглероден двуокис активира функциите на червата и бъбреците. Често само видът на бира с висока пяна води до обилно отделяне на слюнка, което ускорява разграждането на скорбялата в стомаха. Освен това пивото тонизира. Този ефект заедно с обилното отделяне на урина и успокоителното действие на бирата се дължат на хмела, който е нейна основна съставка. В хмела има горчиви вещества и етерично масло, които са полезни за храносмилането. Сега върху повечето етикети на бира се означава нейната калорична стойност. За светлото 11-процентово пиво тя е средно 400 килокалории на килограм.

Често се задава въпросът пълнее ли се от бирата?
Отговорът е, че всичко зависи от дозата. Диетолозите приемат, че наднорменото тегло при хора, които пият много бира, се дължи по-скоро на храните, които консумират едновременно с напитката. А тя възбужда апетита. Естествено опасността от внесените чрез бирата калории нараства пропорционално на изпитото количество. Не е точно установено дали системната употреба на повече от една бира дневно разширява стомаха, но в медицинската литература са описани т.нар. остри стомашни атонии. Това са състояния, при които се отпускат коремните мускули след изпиване на големи количества бира за кратко време.
Алкохол
Алкохолното съдържание на бирата масово се пренебрегва. Предлагаме я дори на деца, като често казваме: "Какво пък, една бира!" Но при консумация на пиво в големи количества може да настъпи алкохолно отравяне. Ако с времето количеството на изпитата бира се увеличава, настъпват увреждания във функциите на стомаха, червата, задстомашната жлеза. Засягат се периферните нерви. Човек става все по-малко работоспособен и все по-пристрастен към бирата. Известно е, че тя се разгражда в черния дроб. Когато се приема в големи количества, пивото уврежда чернодробната тъкан и създава реална заплаха от чернодробна цироза. При системна злоупотреба настъпват и увреждания на сърцето. Консумация на повече пиво увеличава газовото съдържание в стомаха. Тогава диафрагмата се повдига и притиска сърцето. Това може да наруши дейността му при вече съществуващо заболяване. Ето защо сърдечноболните не бива да консумират бира в по-големи количества.


Свойства

Пивото ускорява отделянето на урина. Мнозина го приемат за "доста полезно" по отношение на бъбреците. Навярно това се дължи на факта, че бъбречните заболявания могат дълги години да съществуват в организма на човека, без видими симптоми. И точно злоупотребата с бира извежда на яве болестните сигнали, които карат потърпевшия да потърси лекарска помощ. А при хроничните бъбречни заболявания употребата на всякакъв вид алкохол, включително и на бира, е абсолютно противопоказна. Известно е, че решаващи за възбудата при мъжа и за ерекцията са нервната и съдовата му система. Всичко, което влияе неблагоприятно върху тях, вреди на мъжката сексуалност. Наистина алкохолът в бирата е далеч по-малко отколкото в другите спиртни напитки. Но при злоупотреба с бира количествените натрупвания променят качеството на мъжките реакции. Така че, когато един мъж вече не е съвсем млад, когато злоупотребява със солени, сладки и тлъсти храни, подложен е на стрес и често повишава стойностите на кръвното си налягане, разумно е да се откаже от прекомерна консумация на пиво. Системната бирена злоупотреба и особено биреният маратон може да му причинят куп болести и трайно отслабване на ерекцията.

Поуки:
И така, колко вредна и колко полезна е бирата? В медицината отдавна е известно правилото, че дозата определя лекарството. До известна степен поносимата доза е индивидуална. Определя се от пола, възрастта, здравословното състояние, наследствеността, количеството в организма на алкохолната дехидрогеназа (ензим, разграждащ алкохола). Има и общи норми. За бирата това е само една бирена чаша. Ако се съобразяваме с тази норма, ще можем дълго да се ползваме от приятната напитка.


Наздраве!














Гласувай:
18



1. dorichela - Викам да се посъберем и да потрен...
29.02.2012 12:04
Викам да се посъберем и да потренираме пиене на бира и състезанието е кой ще си отвори по-оригинално бутилката :)
цитирай
2. hopfen - Някой ден
23.04.2012 19:41
и това ще стане, и това ще стане, някога но не .....
Наздраве!
цитирай
3. tamperto - .
25.04.2012 02:02
хахаха, бирата е "да си пикаеш на парите".. ама пък си е готино. Ся нема да се правим на луди за някакви 10 кинта! Важно е да е готино!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hopfen
Категория: Хоби
Прочетен: 620187
Постинги: 94
Коментари: 1551
Гласове: 6801
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930